30.12.2014

2014 - Kooste kuvina (Pictures trough the whole year 2014)

Just saying, the whole post will be in Finnish. The main idea is me telling about my year 2014 (which was amazing!) by showing you some pictures. I think you get a lot out of the collages, but if that's not enough and you want to try to translate the text - well, go ahead. The 'translate' button is down below, just select your language and you're ready to go. But just a little warning: I tried to translate the text into English and oh my God it was AWFUL. But I think you'll get the idea at least (?). :)

 Ihan uskomatonta, että vuosi 2014 on ohi. Tuntuu jotenkin tosi oudolta, että tästä eteenpäin täytyy muistaa kirjoittaa kirjeisiin päivämääräksi 2015. :D Vuoden vaihtumisen kunniaksi halusin tehdä teille tällaisen koosteen mun vuodesta 2014 kuvakollaasien muodossa! 

Mulla oli tosi kivaa noita kollaaseja tehdessä ja kuvia etsiessä, tosi nostalgista, vaikka kuvia olikin "vain" yhden vuoden verran! Ensin kun mä ajattelin tätä vuotta niin mulla ei tullut mieleen yhtään mitään. Ysiluokan loppu, hirveästi kokeita, uusi koulu, enemmän kokeita, vesisadetta... Tajusitte varmaan idean. Kuitenkin kun avasin koneen kuvatiedostot ja aloin selailemaan joitain julkaisukelpoisia kuvia, huomasin että tämä vuosi on oikeasti ollut ihan mahtava ja mulle on tapahtunut ihan hirveästi ihania asioita! Kuvat oli täynnä värejä ja hymyileviä ihmisiä. Pakkohan siinä oli itsekin hymyillä ja fiilistellä. :) Positiivisia juttuja ei aina vaan huomaa. Mun mielestä kaikkien pitäisi aina välillä miettiä vaikka kulunutta kuukautta, viikkoa, vuotta tai mitä vaan ja ajatella mitä positiivista siihen ajanjaksoon on kuulunut. Positiivisuus on parasta!

Aloitetaan ekalla kuvalla!  


Tässä kollaasissa on kuvia alkuvuodesta, lumesta ja ajasta juuri lumen sulamisen jälkeen. Kevääseen kuului armotonta opiskelua :D, mun synttärit (kyllä, täytin yksi vuotta ^^), kirjeitä, tosi paljon kuvaamista uudella kameralla, kukkia ja serkkujen kanssa olemista. Halusin liittää mun serkut jotenkin tähän ilman, että joutuisin laittamaan heistä kuvia tänne ja laitoin sen vuoksi tuon oikeassa yläkulmassa olevan kuvan. Siinä mä olen mun pienen serkun kanssa jouluna (valokuvassa) ja etualalla kirjoja, koska niitä mä luin tosi paljon keväällä. Mä olen aina lukenut paljon, mutta tänä keväänä erityisesti! :) Keväällä meille tuli myös koulun kautta venäjältä vaihtari viikoksi. :)


Tuossa yllä olevassa kollaasissa lähes kaikki kuvat ovat alkukesältä. Viimeisillä kouluviikoilla ennen lomaa oli TOSI KUUMA ja se oli tosi ihanaa! Oltiin leirikoulussa luokan kanssa ja yövyttiin noissa pikkuruisissa leikimökin näköisissä minimökeissä (keskimmäisen rivin oikeanpuoleisin kuva).  Söpöimpiä ikinä!! Tuohon leirikouluun liittyy tosi paljon ihania muistoja. <3 Meidän luokkahenki ei ehkä ollut mikään paras mahdollinen, mutta onneksi siellä oli mun ihanat ystävät! :) Kesän alussa sain paljon postia, paljon ihanaa postia. Ja sen vuoksi myös lähetinkin tosi paljon postia. Oli ihan mahtavaa, kun kerrankin oli aikaa kirjoitella kirjeitä!


Nyt päästiin kunnolla kesälomaan! Kollaasiin on näköjään eksynyt yksi kuva, jonka olisi pitänyt olla ylemmässä kollaasissa.. Vasemman alakulman ruokakuva on ABC:n salaattipuffet (<3) leirikoulusta. Muuten kuvat ovat loppukesältä. Kesällä käytiin koko perhe tosi paljon kävelemässä luonnossa, koska ulkona on vaan niin ihanaa kesällä. :) Söin hyvää ruokaa ja keräsin paljon mansikoita. Meillä oli myös kanadalainen vaihtari, jonka kanssa tehtiin kaikkea kivaa. ^^ Lisäksi olin kesäleireillä isosena, mikä oli oikeasti tosi ihanaa! :)


Syksyllä alkoi uurastus lukiossa. Tosi moni asia oli mulle uutta, mutta oli ihanaa saada täysin uusi alku. Lisäksi tuntuu oikeasti tosi etuoikeutetulta, että sain aloittaa lukion mulle tärkeiden ihmisten kanssa! :) Syksyn aikana keräsin mustikoita, tein taivaallisen hyvää nutellafudgea :D, kirjoitin hieman tavallista vähemmän kirjeitä, luin (mutta en niin paljon kuin olisin halunnut. Koulukirjoja tietysti tuli luettua, mutta ei paljon muuta :c) ja yritin taas kerran epätoivoisesti aloittaa päiväkirjan kirjoitamista.

 Mä olen aina kadehtinut niitä ihmisiä, jotka ovat kirjoittaneet päiväkirjaa lähes tauotta monen vuoden ajan ja voivat lukea vanhoja kirjoituksiaan. Mä haluaisin kirjoittaa myös, mutta mä en vaan pysty siihen. Aina kun aloitan, kirjoitan muutaman päivän ajan, jonka jälkeen joko unohdan kirjoittamisen tai en vaan jaksa jonain päivänä kirjoittaa. Ja sitten ärsyttää, kun en ole kirjoittanut ja lopetan. :D Mulla on ihan hirveästi aloitettuja päiväkirjan rääpäleitä! Toisaalta mä olen ajatellut, että kirjeiden kirjoittaminen on mulle vähän kuin päiväkirjan kirjoittaminen. Eihän kirjeeseen voi ihan ylihenkilökohtaisia asioita kirjoittaa, mutta tärkeimmät asiat kuitenkin. Ja sitten saadessaan vastauskirjeen, muistaa (toivottavasti) mitä on kirjoittanut ja kun säilyttää vastauskirjeen, voi joskus sitä lukiessaan muistaa mitä on milloinkin tapahtunut. Toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitan! :D Toisaalta mä olen jo muutaman vuoden ajan kirjoittanut kalenteriin asioita päiväkirjan tavoin. Täytyy vaan jatkaa sitä. Mä en vaan pysty kirjoittamaan oikeasti päiväkirjaa! :D

Mutta nyt takaisin aiheeseen... :D Syyslukukausi päättyi hiukan yli viikko sitten, jonka jälkeen oli joulu. Mulla oli, taas kerran, ihana joulu rakkaiden ihmisten seurassa! Tämä loma on ollut oikeata hermolomaa ja olen tehnyt kaikkia asioita, joista tykkään ihan hirmuisesti, mutta joita en ole ehtinyt koulun ohella tehdä. Nyt seuraavana on vuoden vaihtuminen. Toivottavasti tulevaisuus tuo teille kaikille paljon ihania asioita ja erittäin onnellisen vuoden 2015! Nähdään ensi vuonna uusien postien ja postauksien (vai postausten?) merkeissä!!  :)

2 kommenttia:

  1. Hello! Wish you all the best and many great postcards in New Year :-)!
    Greetings from Poland :)

    VastaaPoista

Most viewed of the month: