19.12.2013

19. luukku

 Tämän päivän luukussa esittelen Even toiveesta tämän vuoden tekemiäni joulukortteja. Alla siis osa korteista, jotka jo viime viikolla lähtivät postin hoiviin. Tänä vuonna korttityylini oli aika lailla sellainen laitan-tähän-kaikkea-ihanaa-ja-hyvä-tulee. Olen nykyään rakastunut nappeihin, ne on jotenkin niin kauniita ja niillä on helppo koristella melkein mitä vain! Samoin vanhantyyliset jutut ja pieni kimallus on lähellä on mun sydäntä, ja yhdessä ne toimii mun mielestä hyvin. Eli tänä vuonna tänä vuonna kaikille lähti hiukan erilainen kortti. :)Tämä alimmainen kuva jäi yli kollaaseista, niin laitan sen tähän erikseen. Oikealla puolella on myös itsetehty kirjekuori, jossa kortit postitettiin.


Loppuun laitan vielä pätkän, mitä 24 askelta jouluun -kirjassa kerrotaan joulukorttien historiasta:

Joulun edellä postinkantajat ahertavat hikihatussa. He kuljettavat miljoonia joulutervehdyksiä ja paketteja. Ensimmäiset joulukortit lähetettiin Englannissa noin 150 vuotta sitten. Niiden kuvat olivat yksinkertaisia piirroksia. Pian joulukortti-innostus levisi Saksaan. Siellä kortteihin ryhdyttiin painamaan värikkäistä enkeleitä, joulu-ukkoja, joulukuusta kantavia lapsia ja tunnelmallisia lumimaisemia. Suomessa joulukorttien lähettely tuli muotiin runsaat 100 vuotta sitten. Kortin avulla oli helppo lähettää joulutervehdys kaukana asuville ystäville ja sukulaisille. Joulukortti kulki vaikka Amerikkaan asti.


4 kommenttia:

  1. KIVOJA KORTTEJA! :D Minäkin tein viime jouluna itse kortteja, mutta kyllästyin nopeasti koska paaaaaaljon liimaa kaatui päälleni ja kokonainen glitterpurkillinen kimallusta. Olin varmaan hauska näky. :DD Mutta silloin ei paljoa naurattanut!

    VastaaPoista
  2. Ainiin unohdinko mainita että päälle kaatui myös höyheniä. XD

    VastaaPoista
  3. Ainiin, tuo äsköinenkin oli minulta ♥: Melu Viivanen

    VastaaPoista

Most viewed of the month: